December 01, 2008

2008-2009 İLK HAFTA

Yine uzun bir süre yazısız bıraktım bu sayfayı. Türkiye'de ligler başlamışken bir-iki satır yazı yazayım; ilk haftayı değerlendireyim dedim. Bu yazımda her iki lig için ilk hafta değerlendirmelerimi okuyabilirsiniz.

Öncelikle ODTÜ Şahinleri ile başlayayım. Üniversite Ligi'nde ODTÜ-Başkent Üniversitesi maçını seyretme şansı buldum. İki kere uzatmaya giden maç 15-7 ODTÜ üstünlüğü ile sonuçlandı. Gördüm ki ODTÜ geçen sene kaldığı yerden devam ediyor. ODTÜ hücum takımında halen sıkıntılar var. Sayı üretememenin yanında sahada fazla süre alamıyor. Bu maçta alınan cezalar yine can yaktı; ve rakip defansı yıpratacak seriler (drive) izleyemedik. Üçüncü çeyrekte başarısız olunan bir alan golü denemesi başarılı olsa belki maç uzamayacaktı. Maç uzamasa bile bu zaafiyetler çok barizdi. ODTÜ defansı geçen seneye damgasını vurmuştu, bu sene de adından çok bahsettirecek gibi duruyor. Başkent Üniversitesi maçında son çeyreğe kadar rakip oyun kurucuya (QB) çok fazla pas atma şansı vermediler. Baskılı oynayan defans hem pas atma şansı vermedi; hem de koşu oyunlarına direndi. Maç genelinde Başkent koşu oyunları ile ilerleyebildi. Gerçi sayıları başarılı bir pas oyunu sonrası geldi ama daha önce de dediğim gibi çok fazla pas oyunu yapamadılar.

ODTÜ-Başkent maçının uzatma dakikaları alenen karanlıkta oynandı. ODTÜ Stadyumu'nun aydınlatma sorunu (ki bu sorun ODTÜ Şahinleri tarafından çözülebilecek bir sorun değildir, ODTÜ yönetiminin bu stadyumun spor amaçlı kullanıldığını da hatırlaması bu soruna çözüm olabilir) iki takımı da bir hayli zorladı. İkinci uzatma öncesi hakemler takım kaptanlarını ve koçlarını yanlarına çağırarak muhtemelen maçın tatil edilmesini önerdiler. Fakat maç karanlıkta tamamlandı ve ODTÜ uzatmada bulduğu 8 sayı ile maçı kazandı.

Ankara Üniversitesi S.K. - ODTÜ S.K. maçına da yorum yapmak isterdim ama malesef maçı izleme şansım olmadı. Ankara'nın Çubuk ilçesinde yapılan karşılaşmayı Ankara Üniversitesi S.K. 34-15'lik net bir skorla kazanmış. Kendilerini tebrik ediyorum.

İlk hafta müsabakaları oynanan liglerimizde toplu sonuçlar ise şu şekilde:

Amerikan Futbolu ProLig 1. Hafta (29-30 Kasım 2008)
Boğaziçi 1896 SK - Ege Üni. SK Oynanmadı
Gazi Üni. SK 54 - Altınel SK 0
Hacettepe Üni. SK 25 - Ankara Pars 0
Ankara Üni. SK 34- ODTÜ SK 15
İstanbul AFK 60 - Yıldız AFK 6
Koç Üni. SK 14 - İTÜ SK 40

Amerikan Futbolu ÜniLig 1. Hafta (22-23 Kasım 2008)
Gazi Üni. 77 - Atılım Üni. 6 (1.Grup)
Hacettepe Üni. - Selçuk Üni. Oynanmadı (2.Grup)
Koç Üni. 32 - Sakarya Üni. 14(3.Grup)
Boğaziçi Üni. 38 - Sabancı Üni. 14 (4.Grup)
O.D.T.Ü. 15 - Başkent Üni. 7 Uzatmada(1.Grup)
Bilkent Üni. 12 - Ankara Üni. 8 (2.Grup)
Ege Üni. 28 - Anadolu Üni. 34 (3.Grup)
Yeditepe Üni. 0 - Bilgi Üni. 28 (4.Grup)
DAÜ - Bay (1.Grup)
İTÜ - Bay (4.Grup)

No comments: